A JUVÉDERM® BIZTONSÁGI INFORMÁCIÓI

A JUVÉDERM® hialuronsav tartalmú arcfeltöltő, amely széles körű klinikai tesztelésen ment keresztül. A kezelőorvosa kikérdezi az Ön kórtörténetét, hogy megállapítsa, vajon a JUVÉDERM® termékek megfelelők-e az Ön számára.

Tájékoztassa kezelőorvosát, ha az alábbi állapotok bármelyike érvényes Önre:

  • súlyos allergia anafilaxia előzménnyel, többszörösen súlyos allergia, vagy allergia a hyaluronsavra vagy más töltőanyagra, allergia a lidokainra vagy más helyi érzéstelenítőre.
  • autoimmun betegség, visszatérő torokgyulladás, reumás láz, epilepszia vagy porfíria.

Kezelés előtt beszélje át kezelőorvosával a következő fontos kezelési szempontokat a nem megfelelő eredmények és komplikációk elkerülése érdekében:

  • Jelenleg olyan gyógyszereket szed, amelyek a vérzést meghosszabbítják: úgy mint acetil-szalicilsav (aszpirin), nem szteroid gyulladáscsökkentők vagy véralvadásgátlók – minden injektálás esetén az esetleges vérzés elhúzódhat. Tájékoztatnia kell kezelőorvosát, hogy jelenleg milyen gyógyszereket szed.
  • Mostanában volt-e más bőrkezelése (például lézerkezelés, bőrhámlasztás vagy bőrradír) vagy volt-e korábban arcfeltöltése.
  • Fennáll-e bőrfertőzés vagy gyulladás, például pattanás vagy herpesz.
  • Gyakran szerez sebeket.
  • Várandós vagy szoptat-e, 18 évnél fiatalabb-e (21 évnél fiatalabb-e, ha ajakkezelésről van szó), mivel a JUVÉDERM® termékek e kor felett alkalmazhatók.

A JUVÉDERM® termékek esetleges mellékhatásai: az injektálás helyén átmenetileg fellépő reakciók úgy mint pirosság, duzzanat, viszketés, fájdalom, keménység, dudorok, véraláfutás vagy elszíneződés. Ezek a reakciók felléphetnek azonnal vagy később, és akár egy hétig eltarthatnak. Az ajakfeltöltés nagyobb duzzanatot és véraláfutást okozhat ezen területen. Mint bármely injektálásnáll, itt is van fertőzés kockázat. Ez nem a mellékhatások teljes listája. Ha a gyulladásos reakciók egy hétnél tovább tartanak, vagy egyéb mellékhatások lépnek fel, azonnal forduljon orvoshoz.